Po loňské návštěvě našeho nejlepšího šachisty Davida Navary letos přijal pozvání Sergej Movsesjan. Tento arménský velmistr žije již dvacet let v České republice. V páteční simultánce se utkal s 15 soupeři.

Ještě před samotnou simultánkou proběhla krátká beseda, kde jak Sergej Movsesjan, tak i Zbyněk Hráček odpověděli na několik dotazů.

simultanka_movsesjan_1Zbyněk Hráček a Sergej Movsesjan

V simultánce byly zastoupeny všechny věkové kategorie. Zahráli si jak mládežníci, tak i senioři.

simultanka_movsesjan_5Zleva Martin Húsek, David Kovařík a Toník Krmíček

simultanka_movsesjan_2Antonín Vichorec

Ze začátku velmistr hrál velmi rychle, postupně bylo dle délky zastávky poznat, kde si jeho soupeři vedou nejlépe. Určitě nejdelší čas trávil u elově nejsilnějšího hráče talentovaného Martina Húska ze Starého Města, nadějnou pozici měl i Josef Knotek z našeho oddílu.

simultanka_movsesjan_3U Martina Húska se velmistr několikrát zastavil na delší dobu

Bohužel Martin pak udělal chybu a prohrál. A jelikož předtím velmistr vyhrál i všechny ostatní partie, tak jedinou nadějnou pozici měl Josef Knotek. Ale v situaci face to face neměl náš hráč šanci.

simultanka_movsesjan_4Josef Knotek dohrával jako poslední

Všechny fotografie jsou od Radovana Studeného, všechny fotky zde. Celkově tak velmistr po necelých dvou hodinách zvítězil 15:0. Partie jsou k dispozici zde (chybí závěr partie Josefa Knotka a partie pana Šaňáka). Reportáž TV Slovácko je zde (od cca 5:10).